Over Biobol

Biobol is de vereniging van biologische bollentelers. Alle leden zijn door Skal gecertificeerd, en sommige leden hebben zelfs aanvullende certificaten zoals die van Demeter of Biosuisse. 

Omdat we samen over verschillende grondsoorten beschikken kunnen we een groot assortiment biologische bollen aanbieden. Verder versterken we elkaar op het gebied van teelt- assortiments- en marktkennis. Samen telen we nu (in 2023) 67 hectare.
Wel handelen we ieder voor zich, en verwijzen we naar een collega als dat nodig is om afnemers een volledig assortiment te kunnen bieden. 

Hebt u interesse om biologisch bollen of bolbloemen te gaan produceren, ga dan eens kijken bij een van de telers die dit al doet, en neem contact op met een bestuurslid. Dan kunnen we samen bekijken welke soorten en cultivars het beste passen op uw bedrijf. Om u te oriënteren op technische aspecten kunt u een kijkje nemen op de website Biokennis.
En de sectie Biologische teelt van de KAVB-website.

Waar kunt u biologische bloembollen kopen?

Hebt u interesse om biologische bollen te gaan planten in de tuin of op het  balkon, dan adviseren wij om eerst eens bij een van de uitstekende webwinkels te kijken. U vindt ze onder de link ‘Webshops’. Soms hebben ook tuincentra en supermarkten een aanbod aan biologische bollen, en daar verwijzen we u ook graag naar.

Hoveniers, gemeenten en eigenaren of beheerders van grote tuinen, plantsoenen, pluktuinen, kinder- en zorgboerderijen en iedereen die grotere hoeveelheden bollen nodig heeft voor tuinbeplanting, kan het beste kijken bij onze afnemers die al ingericht zijn op de dienstverlening voor dit segment. U vindt ze onder de links naar afnemers.
U kunt ons ook rechtstreeks benaderen; dat is speciaal belangrijk als u lang vooruit een beplantingsplan wilt maken. Dan kunnen wij ervoor zorgen dat we de bollen beschikbaar hebben wanneer u ze nodig hebt. 

Hebt u interesse om verpakte biologische bollen te gaan verkopen, kijk dan eerst eens op de websites van de bedrijven die ze van de telers afnemen, onder het menu ‘Links naar afnemers’. In sommige gevallen kunnen we ze ook zelf voor u verpakken. Bent u op zoek naar een langetermijnrelatie voor grotere hoeveelheden, neem dan direct contact op met ons, want dan kunnen wij in ons plantplan rekening houden met uw wensen.